fbpx

Politika privatnosti
(Informacije o zaštiti podataka vezane uz našu web stranicu)

Drago nam je što ste posetili našu veb stranicu. Posvećeni smo zaštiti vaših ličnih podataka i poštujemo važeći zakonom o zaštiti podataka, posebno EU opštu uredbu o zaštiti podataka (“OUZP”) i Zakon o zaštiti podataka o ličnosti (“Službeni glasnik RS”, br. 97/08 od 27.10.2008. godine, 104/09 – dr. Zakon 68/2012- odluka US i 107/2012).
U ovim informacijama o zaštiti podataka objašnjavamo koje se informacije  (uključujući i lične podatke) obrađuju u vezi s vašim posetom i korišćenjem navedene internet stranice www.vulkanprotektor.rs.
Ko je zadužen za obradu ličnih podataka?

Kontrolor zadužen za obradu ličnih podataka je VULKAN-PROTEKTOR d.o.o, Industrijska zona bb, 25260 Apatin, Srbija, telefon: +381 25 5773-321, imejl adresa: office@vulkanprotektor.com.

Svako pominjanje reči „mi“ ili „nas“ u ovim informacijama o zaštiti podataka se odnosi na gore navedeni entitet.

Koje principe mi poštujemo?

Kako bismo bili usaglašeni sa važećim zakonom o zaštiti podataka, obrađujemo vaše lične podatke samo na osnovu zakonskog ovlašćenja ili ako ste dali vašu saglasnost. Ovo se odnosi i na obradu ličnih podataka u marketinške svrhe.
Na ovoj Internet stanici možemo da prikupljamo informacije koje nam ne dozvoljavaju da izvučemo bilo kakve direktne zaključke o vašoj ličnosti. U određenim slučajevima – naročito kada se kombinuju sa drugim podacima – ove informacije se svejedno mogu smatrati „ličnim podacima“ na osnovu važećeg zakona o zaštiti podataka. Štaviše, mi na ovoj internet stranici možemo da prikupljamo informacije koje nam ne omogućavaju da vas identifikujemo, direktno ili indirektno; na primer, ovo je slučaj sa svim prikupljenim informacijama o svim korisnicima ove internet stranice.

Koje podatke obrađujemo?

Našoj internet stranici možete da pristupite bez unošenja ličnih podataka (kao što je vaše ime i prezime, poštanska adresa ili vaša imejl adresa). Ali i u ovom slučaju moramo da obradimo određene informacije kako bismo vam omogućili pristup Internet stranici. Pored toga, koristimo određene analitičke metode na ovoj internet stranici i integrisali smo funkcionalnosti trećih strana („social plug-ins“).

  1. Datoteke evidencije (Logfiles): Kada posetite ovu internet stranicu, naš web server automatski čuva naziv domena ili IP adresu računara sa kog je zahtev poslat (obično računar vašeg provajdera pristupa internetu), zajedno sa datumom, vremenom i trajanjem vaše posete, podstranicama/URL-ovima koje posetite i informacijama o aplikaciji(ama) i terminalu/terminalima koje koristite da biste gledali naše stranice.
  2. Kolačići (Cookies): Kako bismo našu internet stranicu učinili što lakšom za korišćenje, mi – kao i mnogi drugi operateri internet stranica – koristimo kolačiće. Kolačići su mali tekstualni fajlovi koji su sačuvani u vašem pretraživaču. Ovi fajlovi nam pomažu da prepoznamo određene preferencije naših posetilaca dok surfuju i da naš sajt dizajniramo u skladu sa tim. Većina kolačića se koriste kao privremeni kolačići (session cookies). Oni se automatski brišu na kraju vaše posete. Međutim, mi koristimo i trajne kolačiće. Oni služe za unapređenje uputstava za korisnike. Naši kolačići ne prikupljaju nikakve lične podtke i nisu odgovarajući za vašu identifikaciju na trećim internet stranicama. Možete da podesite vaš pretraživač tako da vas obavesti o postavljanju kolačića kako bi vam upotreba kolačića bila transparentna. U principu, možete da odbijete da prihvatite kolačiće putem podešavanja vašeg pretraživača. Međutim, to može da znači da nećete moći da koristite sve funkcije internet stranice.
  3. [Analiza internet stranice preko Google Analytics: Mi na našoj internet stranici koristimo Google Analytics, službu za analizu mreže kompanije Google Inc, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD („Google”), kako bismo neprestano unapređivali našu internet stranicu. Google Analytics koristi kolačiće koji su sačuvani na vašem računaru i koji omogućavaju analizu upotrebe internet stranice. Informacije generisane putem kolačića o vašoj upotrebi ovog internet sajta se obično šalju ka Google-ovom serveru u Evropi (ili u članici Evropske ekonomske oblasti ) za anonimizaciju IP adrese, kako bi lične reference bile isključene. Tek nakon što IP adresa bude anonimizovana, skraćena IP adresa se prebacuje na Google-ov server u SAD i tamo se čuva. Samo u izuzetnim slučajevima će puna IP adresa biti prebačena na Google-ov server u SAD i tamo će biti skraćena. Ova internet stranica koristi Google Analytics sa ekstenzijom za anonimno hvatanje IP adresa (tzv. IP masking). Google će u naše ime koristiti prikupljene informacije da proceni vašu upotrebu internet sajta, da pripremi izveštaje o aktivnosti stranice i da nam pruži ostale usluge vezane za korišćenje stranice. IP adresa koju vaš pretraživač prenese u kontekstu Google Analytics-a nije ukombinovana sa ostalim Google podacima. Možete da odbijete upotrebu kolačića odabirom odgovarajućih podešavanja na vašem pretraživaču. Međutim, želimo da napomenemo da u tom slučaju možda nećete moći da u celosti koristite sve funkcije internet stranice. Možete i da sprečite Google da prikuplja podatke koje kolačić generiše a koji se odnose na vaše korišćene internet stranice (uključujući vašu IP adresu) i da obrađuje ove podatke od strane Google-a preuzimanjem i instaliranjem plug-in-a za pretraživač koji je dostupan na sledećem linku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.
    „Opt-out“ kolačić je postavljen i on sprečava buduće prikupljanje vaših podataka kada posetite ovu internet stranicu. Dodatne informacije o zaštiti podataka u Google Analytics možete da nađete na https://www.google.com/analytics/terms/gb.html i ovde https://support.google.com/analytics/answer/6004245.
    Alternativno, možete koristiti link ispod kako biste sprečili da podaci budu poslati Google-u ili da in Google obradi: Za odjavu kliknuti ovde
  4. Google Remarketing (Google ponovno oglašavanje): na našoj internet stranici takođe koristimo funkciju za ponovno oglašavanje Google-a. Ovo nam omogućava da vam pokažemo ciljano oglašavanje pretpostavljenih interesa na osnovu vašeg ponašanja prilikom prethodnih poseta našoj veb stranici. Ako ste se usaglasili sa Google-om, vaše posete će se takođe snimiti na svim uređajima. Ova reklama se pojavljuje samo u Google oglasnim prostorima, bilo na oglasnim prostorima Google Adwords-a ili na Google Display Network. Google koristi kolačiće kako bi analizirao korišćenje veb stranica kao osnovu za prikaz oglašavanja zasnovanog na interesovanju. Kolačići se koriste za snimanje poseta veb lokaciji i anonimnih podataka o korišćenju veb sajta. Nijedan lični podatak o posetiocima sajta nije uskladišten. Ako potom posetite drugu veb stranicu u Google mreži multimedijalnog oglašavanja, videćete oglase sa velikom verovatnoćom da uključe oblasti proizvoda i informacija kojima ste ranije pristupili. Možete trajno da deaktivirate upotrebu kolačića od strane Google-a tako što ćete pratiti sledeći link i preuzeti i instalirati dodatak: https://www.google.com/settings/ads/plugin . Kao alternativu, možete deaktivirati upotrebu kolačića od strane trećih lica primenom stranice za deaktivaciju mreže za oglašavanje na linku http://optout.networkadvertising.org i dodatne informacije koje su tamo navedene u kontradikciji. Više informacija o Google ponovnom oglašavanju i Google politici možete naći na https://www.google.com/privacy/ads/.
  5. Facebook Pixel: Koristimo Facebook pixel Facebook, Inc. (1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD – www.facebook.com – “Facebook”) na našoj veb stranici. Facebook pixel pruža mogućnost praćenja ponašanja korisnika nakon što su preusmereni na jednu od naših veb lokacija klikom na Facebook oglas. Ovaj proces je dizajniran da proceni efektivnost Facebook oglasa u statističke i tržišne istraživačke svrhe i može pomoći u optimizaciji budućih reklamnih poduhvata. Prikupljeni podaci su anonimni, tako da ne možemo izvuci zaključke o identitetu korisnika, a mi ne šaljemo nikakve lične podatke Facebook-u. Međutim, Facebook čuva i obrađuje podatke tako da je moguće povezivanje sa odgovarajućim korisničkim profilom i Facebook može koristiti podatke u svoje reklamne svrhe u skladu sa Smernicama za korišćenje Facebook podataka (https://www.facebook.com/about/privacy/ ). Možete omogućiti Facebook-u i njegovim partnerima da prikazuju oglase na, kao i van Facebook-a. Kolačić́ se takođe može čuvati na vašem računaru u ove svrhe. Ako ste član Facebook-a i ne želite Facebook da prikupi podatke o vama preko Facebook pixela i poveže ih sa vašim članskim podacima sačuvanim na Facebook-u, možete deaktivirati upotrebu Facebook pixela ovde. Kontradikcija se odnosi na pretraživač koji koristite.
  6. LinkedIn praćenje konverzija: Koristimo analizu i tehnologiju praćenja konverzija LinkedIn korporacije (2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, SAD – www.linkedin.com – “LinkedIn”) na našoj veb stranici. Sa ovom tehnologijom LinkedIn-a, oglašavanje može biti prikazano prema vašim interesima. Takođe dobijamo prikupljene i anonimne izveštaje LinkedIn-a o oglasnim aktivnostima i informacijama o tome kako možete da imate interaciju sa našom veb stranicom. Dodatne informacije o zaštiti podataka na LinkedIn-u možete naći ovde: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy#choices-oblig. Možete deaktivirati analizu vašeg ponašanja od strane LinkedIn-a i prikaz preporuka zasnovanih na interesima klikom na “Reject to LinkedIn” (za članove LinkedIn-a) ili “Reject” (za druge korisnike) sledećim linkom: https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out.
  7. Facebook Social Plugin: Integrisali smo dugme za društvenu mrežu Facebook (1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD – www.facebook.com) na našoj internet stranici. Facebook dugmad možete da prepoznate po Facebook logou ili dugmetu „Like“. Kako bismo sprečili automatsko prikupljanje informacije od strane Facebook-a čim se pristupi našoj internet stranici, primenili smo tzv. „rešenje sa duplim klikom“: Pored Facebook dugmeta se nalazi još jedan prostor koji liči na prekidač. Tek kada pritisnete taj prekidač, i potom opet kliknete na Facebook dugme, informacije (kao što je adresa naše internet stranice i vaš korisnički ID) se šalju Facebook-u. Kao operater ove internet stranice, mi nemamo nikakvo znanje o sadržaju prenetih podataka ili upotrebi istih od strane Facebook-a. Mi ne znamo kada vi kliknete na koje dugme. Za više informacija o tome kako Facebook koristi vaše inforamcije, pročitajte Facebook-ovu Politiku privatnosti https://www.facebook.com/policy.php.
Informacije i konsultacije

Mi pružamo raznovrsne opcije za informisanje i konsultovanje preko kontakt obrasca na našoj internet stranici. U zavisnosti od opcije koji odaberete, obrađujemo različite lične podatke:

  1. Kontakt
    Ako nas kontaktirate preko jednog od kanala navedenih na našoj veb stranici, obradićemo bilo koji lični podatak sadržan u vašoj poruci koji ste nam vi obezbedili u cilju obrade i odgovora na vaš upit.
  2. Informacije putem pošte/imejla
    Ako ste zatražili da vam materijal sa informacijama bude poslat, obradićemo podatke koje nam dostavite u kontakt obrascu, u najmanjoj meri vaše ime i prezime i podatke o kanalu za kontaktiranje koji ste izabrali (pošta i/ili imejl) za jednokratno otpremanje materijala koji ste zatražili.
  3. Konsultacije preko telefona
    Ako ste zatražili konsultacije preko telefona, obradićemo podatke koje nam dostavite u kontakt obrascu, u najmanjoj meri vaše ime i prezime, kao i vaš broj telefona kako bismo vam obezbedili željenju konsultaciju preko telefona.
  4. Konsultacije uživo
    Ako ste zatražili konsultaciju uživo, obradićemo podatke koje nam dostavite u kontakt obrascu, u najmanjoj meri vaše ime i prezime, kao i vaš broj telefona i/ili imejl adresu, kako bismo vas kontaktirali da ugovorimo termin za konsultaciju uživo.
  5. Bilten (newsletter) imejlom
    Ako ste se registrovali za naš bilten imejlom (email newsletter), obradićemo podatke koje nam dostavite u kontakt obrascu, u najmanjoj meri vaše ime i prezime, kao i vašu imejl adresu, kako bismo vam poslali naš bilten imejlom.
    Pored toga, mi koristimo i druge informacije koje navedete u kontakt obrascu (kao što su informacije o vašoj delatnosti ili oblasti interesovanja) kako bismo vam poslali sadržaj skrojen prema vašim interesovanjima. Takođe analiziramo podatke generisane tokom isporuke i povraćaja ovih imejlova u zbirnom obliku (brzina isporuke, brzina otvaranja, stope klikanja, stopa konverzije, stopa otkazivanja pretplate, stopa posete samo jedne stranice (Bounce Rate)) kako bi analizirali uspeh i korišćenje imejlova. Sa druge strane, mi procenjujemo i podatke koji se generišu kada pristupite i koristite te imejlove (vreme otvaranja, klikovi na hiperlinkove, preuzeti dokumenti) kako bi vam u budućim biltenima imejlom dostavili personalizovane informacije na toj osnovi koje na najbolji način uzimaju u obzir vaša interesovanja i potrebe].
  6. Marketing
    Obaveštavamo vas o proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama VULKAN-PROTEKTOR-a i KONUS-KONEX grupacije. U tu svrhu ćemo obraditi potrebne podatke koje ste uneli u kontaktnom obliku, bar vaše prezime i ime i detalje kanala kontakta (e-mail i telefon).
U koje svrhe i na kojoj pravnoj osnovi mi obrađujemo vaše lične podatke?

Mi obrađujemo lične podatke koji se možda nalaze u logfiles datotekama kako bismo vam omogućili da koristite našu internet stranicu; ova obrada je zasnovana na Članu 6 stav 1 f) GDPR-a u svrhu našeg opravdanog interesa za rad naše internet stranice.
 
Mi obrađujemo lične podatke prikupljene upotrebom kolačića i pseudonimizovanih korisničkih profila kako bismo radili direktan marketing, istraživanje tržišta i kako bismo dalje razvijali naše digitalne ponude na osnovu potreba korisnika na osnovu Člana 6 stav 1 f) GDPR-a u svrhu našeg opravdanog interesovanja za analizu korišćenja naše internet stranice.
 
Procesiranje ličnih podataka u cilju obrade nekog od vaših zahteva, putem jednog od kanala navedenih na našoj veb stranici, se obavlja u svakom slučaju u svrhu našeg legitimnog interesa za uspostavljanje i održavanje poslovnih kontakata na osnovu člana 6 (1) f) GDPR. Ako se vaš zahtev odnosi na zaključivanje ugovora ili predugovorne mere, vaši lični podaci će biti obrađeni na osnovu člana 6 (1) b) GDPR.
 
Mi obrađujemo dostavljene podatke kako bismo upotrebili naše informacione i konsultantske opcije da bismo vam pružili odabranu opciju i, ako odaberete da se registrujete za naš bilten imejlom, da vas registrujemo i da vam dostavimo bilten imejlom. Ove lične podatke obrađujemo na osnovu vaše saglasnosti i u skladu sa Članom 6 (1) a) GDPR-a. Imajte na umu da vašu saglasnost možete da povučete u svakom trenutku bez obaveze da obrazložite vašu odluku koja će uticati na buduće odnose, a to možete da uradite tako što ćete nas kontaktirati putem kontaktnih kanala navedenih na prvoj stranici ovog obaveštenja o zaštiti podataka. Takođe ćete u svakom imejlu naći i link ka otkazivanju pretplate.
 
Podatke obrađene u vezi sa vašim korišćenjem naše internet stranice možemo da obradimo i za potrebe usklađivanja sa pravnim obavezama kojima podležemo; ova obrada je zasnovana na Članu 6 stav 1 c) GDPR-a.
 
U meri u kojoj je to neophodno, mi obrađujemo lične podatke (pored obrade u svrhu poslovnog odnosa ili za usaglašavanje sa zakonskim obavezama) u svrhu naših legitimnih interesa ili legitimnih interesa treće strane na osnovu Člana 6 stav 1 f) GDPR-a. Legitimni interesi mogu da uključuju:
a) podnošenje ili odbrana od tužbi;
b) sprečavanje i istraga krivičnih prekršaja;
c) upravljanje i dalji razvoj našeg poslovanja, uključujući i upravljanje rizicima.

Da li ste u obavezi da pružite podatke?

Informacije neophodne za registraciju za naš bilten, pružanje informacija konsultacije, realizaciju online naloga ili registraciju kao korisnik ili kreiranje korisničkog naloga označene su kao obavezne informacije u odgovarajućem delu internet stranice (npr. online obrazac); bez pružanja obaveznih informacija, mi ne možemo da vam omogućimo korišćenje odgovarajuće funkcionalnosti.

Ako prikupimo dodatne podatke od vas, obavestićemo vas ako je pružanje tih informacija zasnovano na zakonskim ili ugovornim obavezama ili je neophodno za izvršenje ugovora. Obično naznačimo koje informacije mogu dobrovoljno da se obezbede, a nisu zasnovane na zakonskim ili ugovornim obavezama, niti su neophodne za potrebe ugovora.

Ko dobija ili ima pristup vašim podacima?

Vaši lični podaci se obično obrađuju unutar naše kompanije.

U zavisnosti od kategorija ličnih podataka, samo specijalizovana odeljenja / organizacione jedinice imaju pristup vašim ličnim podacima. Te jedinice naročito uključuju odeljenja odgovorna za vaše digitalne ponude (npr. internet stranice) i naše IT odeljenje. Na osnovu koncepta uloge / prava uprave, pristup ličnim podacima je ograničen na funkcije i meru neophodnu za odgovarajuću svrhu obrade.

Ako i u meri u kojoj to zakon dozvoljava, mi vaše lične podatke možemo da prebacimo primaocima van naše kompanije.

Ti eksterni primaoci mogu da budu:

  • povezane kompanije unutar KONUS-KONEX grupe, kojoj možemo da prebacujemo lične podatke u svrhu interne administracije podataka;
  • pružaoci usluga koji – na osnovu posebnog ugovora sa nama – pružaju određene usluge koje mogu da uključuju obradu ličnih podataka, kao i odobreni podizvođači naših pružalaca usluga;
  • privatna ili javna tela, u meri u kojoj mi budemo obavezni da vaše lične podatke prebacimo na osnovu zakonske obaveze kojoj podležemo;
Da li koristimo automatizovano odlučivanje?

U vezi sa radom naše internet stranice, obično ne koristimo automatizovano odlučivanje (uključujući profilisanje) u smislu Člana 22 GDPR-a. Ako te procese primenimo ubuduće, posebno ćemo vas obavestiti u skladu sa važećim zakonskim odredbama.

Da li se podaci prebacuju u zemlje van EU/EEA?

Lični podaci se obično obrađuju unutar Srbije, Evropske Unije ili Evropske ekonomske oblasti; mi ne nameravamo da lične podatke prebacujemo u druge zemlje. Samo u vezi sa angažovanjem provajdera usluga da pruži usluge analize mreže, informacije se mogu prebacivati primaoci u tzv. „trećim zemljama“. „Treće zemlje“ su zemlje van Evropske Unije ili Sporazuma Evropskoj ekonomskoj oblasti, gde ne možemo spremno da podrazumevamo da nivo zaštite podataka može da se poredi sa nivoom u Evropskoj Uniji.
Ako prenete informacije sadrže lične podatke, pre tog prenosa obezbeđujemo da neophodan adekvatan nivo zaštite podataka bude zagarantovan u pogledu trećih zemalja ili kada je primalac u nekoj od trećih zemalja. Ovo može naročito da proizađe iz tzv. „odluke o adekvatnosti“ Evropske Komisije, koja je ustanovila odgovarajući nivo zaštite podataka za određenu treću zemlju u celosti. Umesto toga, prenos podataka možemo da zasnujemo na tzv. „Standardnim ugovornim klauzulama EU“ dogovorenim sa primaocem ili – u slučaju primalaca u SAD – u skladu sa principima tzv. „Štita privatnosti između EU-SAD“. Sa zadovoljstvom ćemo vam dostaviti dodatne informacije o odgovarajućim garancijama za održavanje odgovarajućeg nivoa zaštite podataka na zahtev; kontakt podaci mogu da se nađu na početku ovog obaveštenja o zaštiti podataka. Informacije o učesnicima u Štitu privatnosti između EU i SAD možete da nađete ovde www.privacyshield.gov/list.

Koliko dugo se vaši podaci čuvaju?

Obično lične podatke čuvamo sve dok imamo opravdan interes da te podatke zadržimo, a ovde interes lica na koje se podaci odnose da se uzdrži od dalje obrade ne preovlađuje. Čak i bez opravdanog interesa, možemo da nastavimo da podatke čuvamo ako postoji zakonska obaveza (npr. da se ispoštuju zakonske obaveze zadržavanja). Lične podatke brišemo i bez reakcije lica na koje se podaci odnose čim dalje zadržavanje više ne bude neophodno za potrebe za koje su podaci prikupljani ili na drugi način obrađivani, ili ako dodatno zadržavanje inače nije dozvoljeno zakonom.
Što se tiče pomenute obrade, mi redovno

  • brišemo evidenciju podataka u roku od sedam dana, ako dalje čuvanje nije neophodno za potrebe zakona, kao što je prepoznavanje zloupotrebe i prepoznavanje i ispravljanje tehničkih greški;
  • brišemo podatke obrađene u kontekstu online narudžbe nakon isteka zakonskog perioda zadržavanja; i
  • brišemo podatke obrađene u kontekstu registracije korisnika ili korisničkog naloga nakon prestanka registracije ili brisanja korisničkog naloga.

Ako lični podaci moraju da se čuvaju kako bi se ispoštovale zakonske obaveze, ti podaci se čuvaju do kraja datog perioda zadržavanja. Ako se lični podaci obrađuju samo kako bi se ispoštovala zakonska obaveza zadržavanja, pristup tim podacima je obično ograničen tako da se tim podacima može pristupiti samo ako je to neophodno u skladu sa obavezom zadržavanja.

Koja su vaša prava kao lica na koje se podaci odnose?

Kao lice na koje se podaci odnose, vi možete:

  • da zatražite pristup vašim ličnim podacima, Član 15 GDPR-a;
  • da zatražite ispravljanje netačnih ličnih podataka, Član 16 GDPR-a;
  • da zatražite brisanje vaših ličnih podataka, Član 17 GDPR-a;
  • da zatražite ograničenje obrade vaših ličnih podataka, Član 18 GDPR-a;
  • da iskoristite vaše pravo na prenosivost podataka, Član 20 GDPR-a;
  • da uložite prigovor na obradu vaših ličnih podataka, Član 21 GDPR-a.

Navedena prava se mogu utvrditi protiv nas, npr. dostavljanjem obaveštenja nama putem kontakt podataka navedenih na prvoj strani ovog obaveštenja o zaštiti podataka.

U slučaju da imate dodatna pitanja, možete da stupite u kontakt sa našim službenikom za zaštitu podataka putem imejl adrese: office@vulkanprotektor.com.
Pored toga, imate pravo da uložite prigovor na rukovanje vašim ličnim podacima kod nadležnog nadzornog organa, Član 77GDPR-a.

    Translate »
    Kopiranje sadržaja ove internet stranice nije dozovoljeno.