fbpx

Naslovna stranica | Transportne trake | Lake transportne trake

Transportne trake na bazi polimera (PVC, PU, PL, PO, SI)

Lake transportne trake

VULKAN-PROTEKTOR vam ponosno predstavlja grupu transportnih traka sa širokim spektorm primena u svim sektorima privrede. Na polju lakih transportnih traka, prisutni smo na tržištu od 1980. godine (tada kao SZR VULKAN Apatin) u saradnji sa dugogodišnjim partnerom SAMPLA BELTING Italija (sada sastavni deo MEGADYNE GROUP). U nastavku predstavljamo deo našeg proizvodnog programa i deo naših mogućnosti. Za detaljnije upoznavanje, svakako da preporučujemo da nas kontaktirate.

Podela prema opštoj nameni

Radi lakše orijentacije, podelili smo tipove materijala iz grupe Lakih transportnih traka na sekcije Transportne trake za prehrambenu industiju i farmaciju i Transportne trake opštih namena.

Trake za prehrambenu industriju

Transportne trake za prehrambenu industriju i farmaciju

Ovu celinu čine svi tipovi transportnih traka iz naše ponude koji nose posebno odobrenje za direktne kontakte sa prehrambenim proizvodima, GMP uverenjima, uverenjima o usklađenosti sa EC/EU direktivama i regulativama, te analizama i odobrenjima domaćih institucija.

Transportne trake opstih namena

Transportne trake opštih i ostalih namena

Pregled dostupnih tipova transportnih traka namenjenih za primene u ostalim sektorima privrede: građevinska industrija, drvna industrija, tekstilna industrija, industrija papira, obrada granita i mermera, interna manipulacija paketima, elektronika …

Podela prema izvedbi

Osim transportnih traka u standardno ravnoj izvedbi, dostupne su trake i drugih izvedbi. Niže možete pronaći osnovne informacije i linkove ka detaljima ovakvih transportnih traka iz naše ponude, grupisano prema izvedbama.

Naravno, detaljnije informacije o našem proizvodnom programu, uvek možete dobiti u direktnom kontaktu sa nama.

Trake sa profilima

Transportne trake sa profilima

Transportne trake sa nadgradnjama profilima:

 • vođice za linijsko praćenje trake;
 • podužni profili radi sprečavanja rasipanja transportovanih materijala;
 • poprečni profili sa ciljem sprečavanja povratnog klizanja transportovanih materijala i povećanja kapaciteta.

U detaljima sekcije predstavljamo neke od naših mogućnosti, mogućih izvedbi i gamu dostupnih profila za nadgradnju transportnih traka.

Reljefne trake

Reljefne transportne trake

Transportne trake sa posebno dizajniranim površinskim reljefima – kompaktnim niskim profilima. Namenjene su, naravno, kako za horizontalne, tako i za kose transporte (inklinacione ili deklinacione), gde je neophodno sprečiti nekontrolisano klizanje transportovanih proizvoda po traci.

U detaljima možete pronaći vrste dostupnih reljefa i pregled najčešće upotrebljavnih tipova traka ove vrste.

Lučne transportne trake

Lučne transportne trake

Neretko, neophodno je promeniti smer transportne linije, bilo da se radi o ograničenom prostoru instalacije ili praktičnim potrebama. 

U ovu svrhu, koriste se lučne transportne trake (krivine). Kroz detalje, upoznaćemo Vas bliže sa ovom izvedbom transportnih traka iz naše ponude.

Trake sa valovima

Talasaste i trake ostalih izvedbi

Da bi se eliminisalo oštećenje proizvoda kod transporta, koriste se talasaste transportne trake.

U detaljima ovog odeljka možete pronaći informacije o ovim trakama, kao i transportnim trakama drugih izvedbi

Perforirane transportne trake

Perforirane transportne trake

Za potrebe ceđanja transportovanog proizvoda ili vakum transporta, dostupne su transportne trake sa perforacijama.

Elevatorske trake

Elevatorske transportne trake

Transportne trake i elevatorske kofice namenjene za vertikalne transporte rastresitih materijala.

Pitanja i odgovori

U nastavku se nalazi pregled osnovnih pitanja i odgovora vezanih za lake transportne trake i njihove primene.

 1. 1
  Šta su lake transportne trake?

  Pojam Lake transportne trake zaokružuje grupu transportnih traka opšte namene, za mala i srednja opterećenja, sa pretežnom primenom kod internih transporta proizvoda i materijala. Izrađuju se od različitih polimera (PVC, PU, TPU, PE, PL, PO, SI ...), kombinacijom jednog ili više, što obezbeđuje širok spektar tipova transportnih traka, koje pokrivaju gotovo sve primene.

 2. 2
  Gde se primenjuju lake transportne trake?

  Spektar primena je širok. Ako govorimo o granama industije, transportne trake ove vrste se primenjuju u prehrambenoj industriji, farmaciji, manipulaciji paketima, tekstilnoj industriji, građevinskoj industriji, elektronici, hemijskoj industriji ...

  Dakle, gotovo sve zone internih transporta u privredi.

 3. 3
  Koje je poreklo sirovina za proizvodnju transportnih traka?

  Transportne trake koje proizvodi VULKAN-PROTEKTOR se izrađuju skladno GMP bez obzira na namenu upotrebe. Skladno tome koristimo ISKLJUČIVO materijala EU porekla, iz poznatih i proverenih izvora. Smatramo da naši kupci imaju puno pravo na kvalitet i pouzdanost. Iz tog razloga imamo dugogodišnju saradnju sa dobavljačima MEGADYNE (SAMPLA BELTING) i CHIORINO iz Italije, koji predstavljaju idealan odnos cene i kozistentnosti kvaliteta sirovina.

 4. 4
  U kojim varijantama su dostupne lake transportne trake?

  Transportne trake se proizvode prema procesnim zahtevima. Pored standardnih ravnih transportnih traka, dostupne su u varijanti sa različitim površinskim reljefima, kako za horizontalne, tako i za kose transporte. Dostupne su sa nadgradnjama u formi poprečnih profila (rebra) ili podužnih profila (vođice i valovite stranice) ili specijalnih nadgradnji (valovi). Izrađuju se u fomi lučnih transportnih traka, za promenu smera kretanja linije. 

 5. 5
  Dali postoje neke vodilje za izradu transportera?

  Naravno. Ako ste proizvođač transportera, transportnih linija ili jednostavno prilagođavate postojeću liniju svojim potrebama, kontaktirajte nas kako biste dobili pravilne vodilje za izradu i kako biste odabrali pravilan tip trake.

 6. 6
  Kako da odaberem pravilan tip transportne trake?

  Odabir pravilnog tipa transportne trake je od izuzetne važnosti za pravilan rad linije. Treba uzeti u obzir čitav niz parametara: namena, vrsta transportovanog materijala, prisusvo vlage, ulja, masnoće, temperatura transportovanog proizoda, vrsta transporta, tip konstrukcije transportera, opterećenje ...

  Najbolji savet je: kontaktirajte nas direktno i dopustite da vam pomognemo. VULKAN-PROTEKTOR je u ovoj branši prisutan od 1980. godine i imamo svakako dobro poznavanje različitih situacija.

 7. 7
  Koliki je rok isporuke lakih transportnih traka?
  VULKAN-PROTEKTOR poseduje lager od preko 90 tipova lakih transportnih traka. Održavamo konstantnu prisutnost od preko 7.000 m2 materijala za izradu traka. Preko 11.000 metara različitih profila za nadgradnju traka. U tom smislu, rokovi isporuke su dosta kratki. Ako se radi o standardnoj izvedbi, zavisno od obima zauzetosti proizvodnje i hitnosti, rok isporuke se kreće od svega nekoliko sati do 2 radna dana. U slučajevima specijalnih izvedbi, rok isporuke bi se morao proveriti sa službom prodaje.
 8. 8
  Kako se isporučuju lake transportne trake?
  Ako govorimo o formi, transportne trake se isporučuju u beskonačno spojenoj varijanti termokompozicijom, sa postavljenim odgovarajućim mehaničkim spojnicama ili, ako imate sopstvenu opremu za spajanje traka, u otvorenoj varijanti ili varijanti sa pripremljenim spojevima. Ukoliko je potrebno traku spojiti na lokaciji korisnika, naravno, naša servisna ekipa doprema traku i spaja na potrebnoj liniji. Ako je reč o načinu isporuke, stvar je predmet dogovora. Trake su, normalno, dostupne na bazi EXW VULKAN-PROTEKTOR Apatin, sa mogućnošću dostave kurirskim službama ili ličnim preuzimanjem. Takođe, trake možemo i mi isporučiti direktno na lokaciju korisnika.
  Translate »
  Kopiranje sadržaja ove internet stranice nije dozovoljeno.