fbpx

Naslovna stranica | Transportne trake | Lake transportne trake | Talasaste transportne trake

Transportne trake sa valovima za ublažavanje udara

Talasaste transportne trake

Talasaste transportne trake ili valovite transportne trake, predstavljaju poseban vid nadgradnje standardnih lakih transportnih traka. Primarna namena je obezbeđivanje transporta artikala uz eliminaciju oštećenja usled sudaranja ili vibracija transportne linije. Primer su horizontalni ili kosi transporti voća i povrća iz bazena za pranje, jaja, i sličnih proizvoda.

Nadgradnja se vrši termokompozicijom nanosa koji čini valove, u varijantama sa tekstilnim, PU ili PVC valovima. Dostupne su varijacije mekih i tvrdih valova, zavisno od namene. 

Proizvode se u boji osnovne trake. Dakle mogu biti bele, plave ili zelene. Skladno osnovnoj traci, odgovaraju za primene u prehrambenoj industriji i za direktne kontakte sa životnim namirnicama.

Dimenzije i proizvodnja talasastih transportnih traka

Skica trake sa valovima

Talasaste transportne trake, kao i sve druge lake transportne trake, proizvode se prema zahtevu kupca.

Dimenzije transportne trake i valova na traci određuje korisnik. Jedino nametnuto ograničenje se ogleda u dužini spojnog dela između valova (F) koji je fiksne dužine 20 mm. Ovo ograničenje nameće alat za termokompoziciju osnovne trake sa materijalom koji čini valove na traci.

Za sve detalje i savet oko utvrđivanja pravilnog tipa trake, vrste valova i optimalnih dimenzija valova, savetujemo da nas kontaktirate. Kontakt detalje možete pronaći u sekciji Kontakt na ovoj stranici.

    Translate »
    Kopiranje sadržaja ove internet stranice nije dozovoljeno.