fbpx

Naslovna stranica | Transportne trake | Gumene transportne trake

Gumene transportne i elevatorske trake sa tekstilnim ulošcima (EP)

Gumene transportne trake

VULKAN-PROTEKTOR je dugogodišnji partner i ovlašćeni distributer za gumene transportne trake sa platnenim ulošcima, za potrebe industrijskog sektora, proizvođača CONTINENTAL AG, ICC CONTITECH CBG.

U saradnji sa ovim partnerom, u ponudi imamo široku liniju gumenih transportnih traka, za potrebe svih segmenata srednjih i teških transporta u industriji. Transportne trake ovog proizvođača odlikuje pre svega kvalitet i dug vek eksploatacije, u balansu sa cenom.

Osnovne grupe transportnih traka

CONTIFLEX® EP

Continental CONTIFLEX® EP transportne trake, sa poliesterskim platnima (EP).  Od početka do kraja dizajnirane su da pruže maksimalnu izdržljivost u svakodnevnom radu sa veoma različitim materijalima. Trake se primenjuju u svim segmentima industrije, kao što su: termoelektrane, agregati, cementare, terminali za utovar rastresitih materijala, drvna industrija, čeličane, kamenolomi, asfaltne baze ...

Trake se proizvode prema zahtevu korisnika, a svaka traka poseduje utisnutu identifikacionu oznaku (konstrujcija i/ili serijski broj).

Detaljniji pregled dostupnih tipova, mogućih konstrukcija i pokrivenih standarda, možete pronaći u priloženoj brošuri.

CONTIFLEX® Rolobaler

Continental CONTIFLEX®  transportna traka posebno razvijena i namenjena za primenu na poljoprivrednim mašinama, za rolo baliranje. 

Bez obzira dali se radi o opremi Measey Ferguson, Case, Class, John Deer ili opremi drugih proizvođača, CONTIFLEX® EP 400/3 4/0.3 PIR trake za rolobalere su dokazale svoju dugotrajnost i učinkovitost.

Detaljnije informacije su dostupne u priloženoj brošuri.

Trake za rolobalere

CONTIFLEX® RIP-PROTECT

Grupa transportnih traka otpornih na proboje, usled pada teških proizvoda sa visine, kao i rezanje usled zapinanja proizvoda pri transportu. 

Poseduju poseban visoko abrazivno otporan gornji nanos, ojačan sa metalnom (ili, zavisno od tipa, sa kevlarskom) mrežom u gornjem segmentu.

Testirane i potvrđene su za primene u:

 • fideri na brod-bagerima za šljunak;
 • drvna industrija (transport klada);
 • reciklažni centri;
 • transport kamena;
 • ...

Detaljnije informacije su dostupne u priloženoj brošuri.

Transportne trake za kose transporte

MAXOFLEX®

Gumene transportne trake serije MAXOFLEX® su serija pouzdanih traka za vertikalne trasnsporte materijala (do 90° inklinacije).

MAXOFLEX® su dostupne u varijantama za laka (M), srednja (MW), teška (MWS) i ekstra teška (MWSF) opterećenja.

Uvid u konstrukcije, dostupne profile i bliže informacije, možete dobiti u priloženoj brošuri.

FLEXOWELL®

Premium klasa transportnih traka sa poprečnim i podužnim profilima iz ponude Continental AG.

Namenjene su za vertikalan, uzlazni ili silazni transport svih vrsta materjala. Besprekorno funkcionišu u "Z" sistemima transporta. 

Dokazano, FLEXOWELL® trake obezbeđuju najduži vek eksploatacije u klasi, a detaljnije informacije možete pronaći u priloženoj brošuti.

CONTI® Steep-angle

Serija transportnih traka sa raznovrsnim profilima na nosećoj strani, u visinama od 10 do 50 mm.

Trake CONTI® Steep-angle su prevashodno namenjene za kose transporte različitih materijala u industriji.

Bliže informacije, uvid u dostupne forme i visine profila, možete pronaći u priloženoj brošuri.

Pitanja i odgovori

U nastavku se nalazi pregled osnovnih pitanja i odgovora vezanih za lake transportne trake i njihove primene.

 1. 1
  Koja je cena gumenih transportnih traka?

  Cena gumene transportne trake zavisi od konstrukcije, dimenzija i kvaliteta obloga. Pitanje cene gumene transportne trake se u stvari procenjuje u odnosu na inicijalnu cenu sa vekom eksploatacije. Dakle, kolika je cena kompletne investicije?

  U tom smislu, pravilno pitanje bi trebalo glasiti: koliko košta vaša proizvodnja? Dali ste spremni podrediti pouzdanost i kvalitet, u korist inicijalne cene. 

  Precizan odgovor ipak na ovo pitanje se može dobiti jedino po obradi zahteva. Naime, svaka transportna traka se proizvodi u pogonu ICC CONTITECH CBG prema zahtevu korisnika. Samim time, cena zavisi od proizvodnih troškova i kreira se prema zahtevu i specifikaciji.

 2. 2
  Kako se isporučuju transportne trake?

  Ako govorimo o formi, transportne trake se isporučuju u formi rolni, bez ili sa pripremljenim spojevima. Takođe, moguće je za kraće specifikacije organizovati isporuku i u beskonačno spojenoj varijanti ili sa postavljenim odgovarajućim mehaničkim spojnicama.

  Ukoliko je potrebno traku spojiti na lokaciji korisnika, naravno, naša servisna ekipa doprema traku i spaja na potrebnoj liniji.

  Ako je reč o načinu isporuke, stvar je predmet dogovora. Trake su, normalno, dostupne na bazi EXW VULKAN-PROTEKTOR Apatin, sa mogućnošću dostave kurirskim službama ili ličnim preuzimanjem. Takođe, trake možemo i mi isporučiti direktno na lokaciju korisnika.

 3. 3
  Koliki je rok isporuke gumenih transportnih traka?

  VULKAN-PROTEKTOR poseduje lager komercijalnih konstrukcija gumenih transportnih traka.

  Međutim, kako je već napomenuto, svaka traka se proizvodi prema specifikaciji korisnika, te za konstukcije koje nemamo na lageru, rok isporuke zavisi od trenutne zauzetosti proizvodnog pogona CONTITECH-a. Okvirno, radi se o period od cca. 8 sedmica.

 4. 4
  Kako da prepoznam dali je konstrukcija ta koju sam tražio?

  Sve transportne trake iz proizvodnje Continental AG, ICC CONTITECH CBG, dolaze sa pripadajućim tehničkim listom i utisnutom oznakom konstrukcije i/ili serijskim brojem na svakih 10 do 12 metara trake. Ovo bez sumnje potvrđuje konstrukciju trake.

  U svakom momentu se možete obratiti Continental-u i zahtevati identifikaciju trake na osnovu serijskog broja.

 5. 5
  Kako da odaberem pravilan tip transportne trake?

  Odabir pravilnog tipa transportne trake je od izuzetne važnosti za pravilan rad linije. Treba uzeti u obzir čitav niz parametara: namena, vrsta transportovanog materijala, prisusvo vlage, ulja, masnoće, temperatura transportovanog proizoda, vrsta transporta, tip konstrukcije transportera, opterećenje ...

  Najbolji savet je: kontaktirajte nas direktno i dopustite da vam pomognemo. VULKAN-PROTEKTOR je u ovoj branši prisutan od 1980. godine i imamo svakako dobro poznavanje različitih situacija.

  Translate »
  Kopiranje sadržaja ove internet stranice nije dozovoljeno.