fbpx

Naslovna stranica | Transportne trake

Transportne trake

Sekcija Transportne trake predstavljaju jednu od osnovnih grupa proizvoda iz naše proizvodne ponude. VULKAN-PROTEKTOR je praktično od 1980. godine distributer lakih transportnih i procesnih traka, što nas svakako čini firmom sa najdužom tradicijom na ovim prostorima. 

Činjenica je da trake čine samu srž procesne industrije, te kao takve ni u kom slučaju ne ostavljaju prostor za kompromise. Pravilan i neprestan rad transportnih i procesnih traka je osnova profitabilnosti svakog procesa. Vođeni ovim pravilom, obezbedili smo našim korisnicima izbor širokog spektra tipova traka, koje pokrivaju bukvalno sve trenutne zahteve i potrebe. 

 

S obzirom da sam termin Transportne trake podrazumeva dosta širok pojam, u cilju jednostavnijeg pronalaženja informacija, program smo podelili na sledeće grupe:

Grupe transportnih traka

Lake transportne trake

Naziv grupe Lake transportne trake obuhvata transportne i procesne trake trake na bazi polimera i njihovih kombinacija. Uopšteno, u ovu grupu se svrstavaju PVC trake, PU trake, tekstilne trake, silikonske trake, poliolefinske, Hytrel i slično.

U detaljima ove sekcije predstavljamo deo ovih traka iz naše ponude, opcije nadgradnje traka sa poprečnim ili podužnim profilima, te vezanim materijalima.

Lake transportne trake

Gumene transportne trake

Gumene trasnportne trake obuhvataju primene za srednja i teška opterećenja i uslove rada.

U saradnji sa Continental AG, CBG CONTITECH, ovde predstavljamo gumene trake za industrijske primene, sa platnenim (EP) ulošcima. U detaljima sekcije predstavljeni su dostupni tipovi, moguće nadgradnje i raznovrsne primene gumenih transportnih traka.

Gumene transportne trake

Elevatorske trake

S obzirom na osetljivost i uslove rada, posebnu sekciju smo posvetili trakama za vertikalan transport - Elevatorske trake.

U detaljima sekcije predstavljamo elevatorske trake koje zadovoljavaju različite uslove primena, trake po ATEX standardima, elevatorske kofice i vijke za elevatorske kofice, kao i ostale vezane materijale i opremu.

Elevatorske trake

Modularne trake

Grupa transportnih i procesnih traka, pretežno namenjena za interne transporte, koju karakteriše izrada. Naime, trake se sastoje od zasebnih modula, koji spojeni čine jednu celinu.

U nastavku i detaljima sekcije, predstavljamo dostupne tipove, moguće primene, specifičnosti i odlike sistema sa modularnim trakama.

Modularne transportne trake

Homogene trake sa pozitivnim pogonom

Sekcija obuhvata transportne trake sa pozitivnim pogonom i hibridne transportne trake.

Trake sa pozitivnim pogonom predstavljaju dobru alternativu i direktnu zamenu za modularne trake. Jedostavno, koriste isti transportni sistem i rade na istim prenosnicima.

U detaljima predstavljamo tipove ovih traka, mogućnosti i specifičnosti.

Trake sa pozitivnim pogonom

Termoplastično transportno remenje

Termoplastično remenje - Termodžojting; je posebna vrsta transportnih traka. Primenjuju se u situacijama gde je potrebno minimizirati kontakt transportovanog proizvoda i same trake. 

Deo naše ponude ove vrste traka predstavljamo u detaljima ove sekcije.

Transportno remenje

Mrežaste transportne trake

Mrežaste trake i polispiralne trake predstavljaju grupu traka izrađenu od poliesterskih niti, u formi mreže. Primenu nalaze u situacijama gde je potrebno ocediti transportovani proizvod pre dalje obrade.

Kroz detalje ove sekcije, upoznaćemo vas sa oblicima, mogućnostima nadgradnje i odlikama ove vrste transportnih traka.

Mrežaste transportne trake

Mehaničke spojnice i kopče

Mehaničke spojnice predstavljaju rešenje u situacijama gde je neophodno minimizovati vreme zastoja kod zamene ili popravke transportnih i procesnih traka ili u situacijama gde konstukcija samog transportera otežava ili onemogućava montažu trake u beskonačnom stanju.

U detaljima predstavljamo mehaničke spojnice i kopče za transportne trake, dostupne vrste, njihove primene i specifičnosti.

Mehaničke spojnice

Obloge za valjke

Oblaganjem valjaka osigurava se bolje vođenje i naleganje transportne trake na valjke. Rezultat je smanjuje habanje celokupnog transportnog sistema: pogona, same trake, ležajeva ...

Detaljnije predstavljamo obloge za sve vrste valjaka, pregled dostupnih materijala i njihove karakteristike.

Obloge za valjke
    Translate »
    Kopiranje sadržaja ove internet stranice nije dozovoljeno.