fbpx

Naslovna stranica | Transportne trake | Elevatorske trake

MEGABLUE serija traka sa pozitivnim pogonom

Homogene trake sa pozitivnim pogonom

Homogene trake sa pozitivnim pogonom, predstavljaju relativno novu vrstu transportnih traka. Kombinuju homogenu noseću površinu, koju imaju klasične lake transportne trake, i precizno vođenje, koje je karakteristično za modularne transportne trake.

U saradnji sa dugogodišnjim poslovnim partnerom SAMPLA by Megadyne (sastavni deo AMMEGA GROUP), ovde izdvajamo seriju MEGABLUE  transportnih traka.

MEGABLUE trake predstavljaju odličnu alternativu modularnim transportnim trakama. Homogena površina osigurava savršenu higijenu transportne trake, a način pogona obezbeđuje pravilno vođenje na istim lančanicima na kojima rade i modularne trake.

Karakteristike i pogodnosti

 • Pravac

  Pravac i vođenje

  Trake ove vrste, na donjoj strani imaju pozitivno vođenje, koje osigurava precizno vođenje trake i održavanja pravca kretanja.

 • Prečnik valjaka

  Prečnik valjaka

  MEGABLUE trake rade na pogonskim remenicama već od 50 mm prečnika.

 • Natezna sila

  Natezna jačina

  S obzirom da su orijentisane isključivo za primene u prehrambenoj industriji i farmaciji, trake ove vrste pružaju više nego dovoljnih 200 do 220 N/25,4 mm natezne jačine.

 • Temperaturno područje

  Predviđeno radno temperaturno područje, pri dugom izlaganju, kreće se od -25 do +70°C. Za kraće period izlaganja ova zona se kreće od -30 do +80°C.

 • Trake za prehrambenu industriju

  Prehrambena podobnost

  MEGABLUE trake su namenjene prvenstveno za primenu u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, te u svakom pogledu odgovaraju važećim propisima u pogledu direktnog kontakta sa životnim namirnicama.

 • Nivo buke

  Konstrukcija trake i način rada pružaju daleko manji nivo buke, u poređenju sa modularnim trakama.

 • Higijena

  Higijena i održavanje

  Homogena struktura omogućava postavljanje na transporter, sistema za čišćenje trake u toku rada. Takođe, osigurava stvarno i potpuno čišćenje trake uz minimalan utrošak vode i sredstava.

 • Ušteda energije

  Masa, princip vođenja i nivo trenja, dozvoljavu angažovanje pogona niže snage, čime se postiže manji angažman i veća ušteda energije.

Vrste i tehničke karakteristike

MEGABLUE - vrste

Osnovna podela

MEGABLUE trake se proizvode u osnovnoj verziji MB10, sa korakom zuba od 1″ (25,4 mm) i MB20, sa korakom zuba od 2″ (50,8 mm). Ovim, odgovaraju za zamenu većine 1″ (25,4 mm) i 2″ (50,8 mm) modularnih traka.

Dostupne su u varijanti sa normalnim i Kevlar® nosačima jačine.

Zajedničko za sve tipove je da se izrađuju od FDA odobrenog poliuretana, plave boje, sa potpuno zatvorenim ivicama. Time je uklonjena mogućnost prodiranja agensa unutar trake, akumulacije prljavštine i potencijalne opasnosti od stvaranja bakterija.

MEGABLUE

Tehničke karakteristike

Tip / oznaka
MB10
MB10K
MB20
MB20K
Verzija
Normal
Kevlar®
Normal
Kevlar®
Materijal
PU 95 Sh A blue
Nominalni korak
25,4 mm (1")
25,4 mm (1")
50,8 mm (2")
50,8 mm (2")
Masa
30 gr/cm
60 gr/cm
Min.prečnik valjaka
50,8 mm
95 mm
Radna temp.
-25 ... +70 °C
Natezna jačina
8 N/mm
9 N/mm
8 N/mm
9 N/mm
Maks. širina
530 mm
  Translate »
  Kopiranje sadržaja ove internet stranice nije dozovoljeno.